Superwomen of super stom?

Superwoman dat was ik 100%. Van huis uit had ik de lijfspreuk meegekregen “als je iets wilt, dan kun je dat ook”. Nou die heb ik dubbel en dwars waargemaakt!

Ik heb 9 jaar in Frankrijk gewoond, ik ben er getrouwd, ik heb een eigen hotel/restaurant gekocht, ik heb een prachtige zoon gekregen. Niets was te veel, niets was buiten bereik!

TOTDAT ik op 30 jarige leeftijd mijn zelf gekozen beroep en eigen hotel (en Franse echtgenoot) de rug toekeerde in verband met het feit dat je in de horeca ‘nooit’ vrij bent. Ik had nu stabielere werktijden/schoolvakanties nodig en ging me omscholen tot docent Frans. Al heel snel diende zich een burn-out aan. Wat was het moeilijk om hulp te krijgen! Ik ben geen klager, maar daardoor werd ik niet direct serieus genomen. Terwijl bij mij geldt: als ik piep, heb ik NU echt hulp nodig. Dat was echt een hele moeilijke periode. Ik voelde me ongehoord, onbegrepen en heel alleen.

Maar ik moest wel DOOR (alleen al voor mijn zoon).

Rond mijn 40e kreeg ik een algehele verlamming; ik kon zelfs niet meer praten, In het ziekenhuis vertelden ze dat het veroorzaakt door stress. Nou het stoom kwam uit mijn oren: ze hadden er echt geen verstand van! Gelukkig duurde de verlamming niet lang maar bleek wel de voorbode van de volgende burn-out. Toen ik me na lange tijd weer beter voelde ging ik ook weer voor de klas staan.

EN DOOR.

 

HELAAS had ik nog steeds geen contact met mijn lichaam en voelde ik een aantal jaar later weer niets aankomen. Ik ging (helaas) weer door tot ik volledig op de diepste bodem van de put zat. Ik heb toen (pas) besloten dat ik nu echt zou gaan uitzoeken waarom dit me steeds ‘overkwam’. Ik ben mezelf echt gaan ontwikkelen. Ik kwam in aanraking met de “Ontdek je angel” methode. En daar vond ik mijn antwoorden! Ik had al die tijd mijn hoofd gevolgd in plaats van mijn gevoel/hart => logisch. Dat ging mij niet weer gebeuren: ik had het lek boven.

DUS DOOR.

In deze periode hoorde ik ook over het belang van de darmen. Dat voeding je letterlijk ziek kan maken, maar je dus ook weer beter. Dit zou iedereen moeten (willen) weten! Stress gooit je hormoonhuishouding volledig in de war, dit is vaak een veroorzaker van veel (chronische) klachten.

Ik merkte zoveel verschil in oa mijn energie 🔼, in mijn vage klachten 🔽 en in de drukte in mijn hoofd 🔽. Ook heb ik geleerd NEE te zeggen.

Het stresshormoon heeft altijd voorrang

HIERDOOR ben ik mezelf gaan scholen in het belang van de hormonen (want het stresshormoon heeft ALTIJD voorrang!), het verminderen van stress en in het aanpassen van (verkeerde) voeding. JIJ kunt tijd besparen door mee te liften op mijn ervaringen, ik heb ruim leergeld betaald 😉.

Door me Superwoman te wanen heb ik zeker veel bereikt, maar het heeft me nog veel meer gekost. Nu vind ik het dus Super Stom dat ik mijn hoofd alles alleen heb laten beslissen en totaal niet in verbinding stond met wat mijn hart (en dus ook lijf) ervan vond. Nu heb ik eindelijk leren luisteren ik naar het fluisteren van mijn lichaam, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen.

Dat gun ik jou ook.

Waar ik mij in mijn praktijk op richt is dat OOK JIJ weer in contact komt met jezelf en gaat leren genieten van JOUW leven in plaats van jaren ‘prime time’ te verliezen door te willen voldoen aan ‘een’ norm.

Ik loop graag een stukje met je mee; ik ben praktisch ingesteld, betrokken en erg spontaan.

Waarbij ik je kan helpen:

Meten = weten

Ben je het nu helemaal zat? Wil je nu eindelijk duidelijkheid? Zit je al langer in gevecht met je lichaam tegen allerlei kwaaltjes? De een mist daadkracht, de ander slaapt slecht of kan zich niet concentreren en weer een ander is vooral angstig. Vaak is het allemaal stress gerelateerd.

Stress-end traject

Prikkelbaar en een gebrek aan energie; tel daar een druk (gezins)leven en een stressvolle baan bij op en je merkt dat je al een tijdje niet lekker in je vel zit. Met dit traject gaan we zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten zowel lichamelijk als met rust in je hoofd!

Voor bedrijven

Ken je dat gevoel van constante werkdruk en vermoeidheid? Bang voor een (nieuwe) burn-out? Je wilt rust, duidelijke grenzen en je energie terug om weer van het leven te genieten. Wacht niet langer, het wordt niet vanzelf beter. Als ervaringsdeskundige garandeer ik dat.

Ontdek je angel

Je merkt dat je vastloopt. Dat kan zijn in je baan, je relatie of met je eigen gevoelens. Gewoon in jouw dagelijkse leven. Graag help ik je te ontrafelen wie je werkelijk bent, diep van binnen, en wat jouw onbewuste overlevingsstrategie is geweest.

Ontstress darmen & hormonen

Futloos, prikkelbaar en zonder energie? Een druk gezinsleven en stressvolle baan helpen niet. Na je 30e verandert je lichaam en ga je richting de overgang, wat extra ongemakken kan veroorzaken zoals stemmingswisselingen, moeite met afvallen, vermoeidheid, endometriose of PCOS.

Massage & ontspanning

Wanneer je jarenlang doorgaat en veel tijd aan gezin, werk en vrienden besteedt, is de kans groot dat je klachten krijgt. Stress zet zich vaak vast in je schouders, wat kan leiden tot stijfheid en ongemak bij dagelijkse activiteiten zoals aankleden. Pas als deze klachten je echt beperken, vraag je je af of het niet anders kan.

Mijn andere passie

Als officiële duizendpoot heb ik nog meer karaktereigenschappen die ook om aandacht vragen naast mijn holistische praktijk.

Zo heb ik ook een paard en een hond, die je hierboven met mij op de foto ziet.

En naast Stress-end heb ik nog een bedrijf:

Français Facile; hier geef ik Franse les in kleine groepjes of 1op1, zowel zakelijk als particulier. Ook geef ik NT2, Nederlandse les voor buitenlanders: Francaisfacile.nl

Ik heb beide bedrijven weten te combineren in hetzelfde pand.

Behaalde diploma's en trainingen

* Medische Basiskennis
* Holistisch therapeut
* Orthomoleculair therapeut (voeding & suppletie)
* Toegepaste Stressologie
* Energetisch Morfologisch Bloedtesten
* Reset je hormonen Expert
* Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
* NGS Masseur
* Cupping Massage
* Guasha
* Vlindermassage
* AromaTouch Technique
* Verkorte Voetreflexologie (BER)
* Stoelmassage
* Werken met klankschalen
* Reiki Master
* Access Bars Facilitator
* Body Process Access Bars (MTVSS + A shock & laxatie)
* Healing Touch 1
* Touch for health 1
Maar ook voor dieren:
* Healing Touch for Animals
* Equine Essential Touch
* Dog Aroma Technique
* Communiceren met dieren