SUPERWOMAN (of Super Stom?)

Superwoman dat was ik 100%. Van huis uit had ik de lijfspreuk meegekregen “als je iets wilt, dan kun je dat ook”. Nou die heb ik dubbel en dwars waargemaakt!

Ik heb 9 jaar in Frankrijk gewoond, ik ben er getrouwd, ik heb een eigen hotel/restaurant gekocht, ik heb een prachtige zoon gekregen. Niets was te veel, niets was buiten bereik!

TOTDAT ik op 30 jarige leeftijd mijn zelf gekozen beroep en eigen hotel (en Franse echtgenoot) de rug toekeerde in verband met het feit dat je in de horeca ‘nooit’ vrij bent. Ik had nu stabielere werktijden/schoolvakanties nodig en ging me omscholen tot docent Frans. Al heel snel diende zich een burn-out aan. Wat was het moeilijk om hulp te krijgen! Ik ben geen klager, maar daardoor werd ik niet direct serieus genomen. Terwijl bij mij geldt: als ik piep, heb ik NU echt hulp nodig. Dat was echt een hele moeilijke periode. Ik voelde me ongehoord, onbegrepen en heel alleen. Maar ik moest wel DOOR (alleen al voor mijn zoon).

Rond mijn 40e kreeg ik een algehele verlamming; ik kon zelfs niet meer praten, In het ziekenhuis vertelden ze dat het veroorzaakt door stress. Nou het stoom kwam uit mijn oren: ze hadden er echt geen verstand van! Gelukkig duurde de verlamming niet lang maar bleek wel de voorbode van de volgende burn-out. Toen ik me na lange tijd weer beter voelde ging ik ook weer voor de klas staan. EN DOOR.

HELAAS had ik nog steeds geen contact met mijn lichaam en voelde ik een aantal jaar later weer niets aankomen. Ik ging (helaas) weer door tot ik volledig op de diepste bodem van de put zat. Ik heb toen (pas) besloten dat ik nu echt zou gaan uitzoeken waarom dit me steeds ‘overkwam’. Ik ben mezelf echt gaan ontwikkelen. Ik kwam in aanraking met de “Ontdek je angel” methode. En daar vond ik mijn antwoorden! Ik had al die tijd mijn hoofd gevolgd in plaats van mijn gevoel/hart => logisch. Dat ging mij niet weer gebeuren: ik had het lek boven. DUS DOOR.

In deze periode hoorde ik ook over het belang van de darmen. Dat voeding je letterlijk ziek kan maken, maar je dus ook weer beter. Dit zou iedereen moeten (willen) weten! Stress gooit je hormoonhuishouding volledig in de war, dit is vaak een veroorzaker van veel (chronische) klachten.

Ik merkte zoveel verschil in oa mijn energie 🔼, in mijn vage klachten 🔽 en in de drukte in mijn hoofd 🔽. Ook heb ik geleerd NEE te zeggen.

HIERDOOR ben ik mezelf gaan scholen in het belang van de hormonen (want het stresshormoon heeft ALTIJD voorrang!), het verminderen van stress en in het aanpassen van (verkeerde) voeding. JIJ kunt tijd besparen door mee te liften op mijn ervaringen, ik heb ruim leergeld betaald 😉.

Door me Superwoman te wanen heb ik zeker veel bereikt, maar het heeft me nog veel meer gekost. Nu vind ik het dus Super Stom dat ik mijn hoofd alles alleen heb laten beslissen en totaal niet in verbinding stond met wat mijn hart (en dus ook lijf) ervan vond. Nu heb ik eindelijk leren luisteren ik naar het fluisteren van mijn lichaam, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen. Dat gun ik jou ook.

Waar ik mij in mijn praktijk op richt is dat OOK JIJ weer in contact komt met jezelf en gaat leren genieten van JOUW leven in plaats van jaren ‘prime time’ te verliezen door te willen voldoen aan ‘een’ norm.

Ik loop graag een stukje met je mee; ik ben praktisch ingesteld, betrokken en erg spontaan.

Als officiële duizendpoot heb ik nog meer karaktereigenschappen die ook om aandacht vragen naast mijn holistische praktijk.

Zo heb ik ook een paard en een hond, die je hierboven met mij op de foto ziet.

En naast Stress-end heb ik nog een bedrijf:

Français Facile; hier geef ik Franse les in kleine groepjes of 1op1, zowel zakelijk als particulier. Ook geef ik NT2, Nederlandse les voor buitenlanders: Francaisfacile.nl

Ik heb beide bedrijven weten te combineren in hetzelfde pand.