Meten = weten

Ben je het nu helemaal zat? Wil je nu eindelijk duidelijkheid? Zit je al langer in gevecht met je lichaam tegen allerlei kwaaltjes? De een mist daadkracht, de ander slaapt slecht of kan zich niet concentreren en weer een ander is vooral angstig. Vaak is het allemaal stress gerelateerd.

Je kunt kiezen voor het METEN = WETEN TRAJECT. Hierin word je volledig ontzorgd en kijken we naar de meest voorkomende oorzaken als het stress betreft. Hieronder lees je wat daar allemaal onder valt.

Ook kun je kiezen voor losse onderdelen. Deze vind je als je naar beneden scrolt.

Het Meten = Weten traject bestaat uit 8 onderdelen:

1

Om te beginnen bij het begin is er een intake nodig om te bepalen wat er nu aan de hand is. Waar heb jij last van en waar wil je dus heel graag van af? Waar verlang je naar? Wat wil je ervoor in de plaats?

2

Deze uitgebreide bloedtest heeft een holistische benadering. Er wordt naar het lichaam gekeken als één geheel. En is erop gericht om de oorzaak van de klachten aan te pakken en niet alleen symptomen te bestrijden.

Niet alleen de hormoonbalans, vitamines en mineralen in kaart worden gebracht, maar bijvoorbeeld ook je stress parameters en (voedsel)intoleranties.

METEN = WETEN

3

De tweede bloedtest (nog steeds via een vingerprik) meet de Omega vetzuren in je lichaam, vooral de verhouding tussen Omega 3 en Omega 6. Een scheve verhouding leidt tot ontstekingen en westerse welvaartsziekten. Het is belangrijk om deze verhoudingen binnen de juiste marges te houden om laaggradige ontstekingen te voorkomen.

4

De uitslag van de gelukshormonentest toont je verbruik van vier gelukshormonen. Dopamine geeft daadkracht, acetylcholine zorgt voor een heldere geest, GABA vermindert stress, en serotonine bevordert slaap. Naast verbruik is de hoeveelheid die je overhoudt belangrijk, omdat dit aangeeft hoe moeilijk je het hebt. Met deze informatie kunnen we gericht tekorten aanpakken.

5

De hormonale analyse 

Op de één of andere manier accepteren we onze vage klachten gewoon en geven we er een eigen verklaring aan: druk op het werk – kids die veel energie vragen –
ouder worden etc.  
 
Je bent niet de enige … het ligt waarschijnlijk aan een disbalans in je hormonen.
 
Wil je weer goed in je vel zitten en stralen?
 
Meten = weten

6

De lekkende darm is bij chronische stress bijna altijd aanwezig, dus goed om te weten en rekening mee te gaan houden. Je wilt deze darmomgeving weer afgesloten hebben, zodat alle functies in de darmen weer normaal plaats kunnen vinden.

7

Na 3 à 4 weken bespreken we de bloeduitslagen en analyses. Tijdens de intake heb ik je huidige levensstijl in kaart gebracht. Nu krijg je, samen met de bloeduitslagen, een op maat gemaakt advies over voeding, supplementen en gedrag. Deze bespreking duurt ongeveer 90 minuten en je ontvangt de uitslagen ook digitaal.

8

En als afsluiting: 3 à 4 weken na deze bespreking, maken we een online afspraak om te evalueren hoe het gegaan is en hoe je er nu voor staat. Deze duurt 30 minuten.

Jouw investering voor dit meten = weten traject is € 497,-

Eventueel kun je aanvullend nog kiezen voor een extra test, als daar aanleiding toe is.

Extra testen (optioneel)

Vitamine D bloedtest

De vitamine D bloedtest (vingerprikje) meet de vitamine D in je bloed. Zeker oudere mensen nemen minder goed vitamine D op via de huid, die dunner is geworden met het ouder worden. Vermoeidheid en somberheidsklachten kunnen teken zijn van een tekort aan Vitamine D. In combinatie met bovenstaand traject kun je deze test doen voor een meerprijs van € 49,-

Bij losse afname kost deze test € 65,-, het bijbehorende consult kost € 75,-

Suikerspiegel bloedtest

Ouderdomssuikerziekte oftewel Insuline resistentie of diabetes mellitus type 2 kan ook in het bloed gemeten worden (vingerprikje). Als dit vroegtijdig aan het licht komt, kan 40% van deze ziekte afkomen door middel van leefstijl aanpassen. Een aantal symptomen zijn veel plassen, droge mond, vermoeidheid en wazig zien. Als daar aanleiding toe is dan geldt ook voor deze test een supplement van € 49,- in combinatie met het meten = weten traject.

Bij losse afname kost deze test € 65,- , het bijbehorende consult kost € 75,-

Ook los af te nemen

Uitgebreide bloedtest

Deze bloedtest wordt afgenomen in de praktijk door middel van een vingerprikje, en heeft een geheel andere benadering van een bloedonderzoek dan de ‘reguliere’ (huis)artsen.

Deze test is erop gericht om de oorzaak van de klachten aan te pakken en niet alleen symptomen te bestrijden. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel en niet alleen de lokale klacht; we noemen dit ‘holistisch’.

Omega vetzuren bloedtest

Deze bloedtest (via een vingerprikje) test de Omega vetzuren in je lichaam. Hieruit blijkt of de voedingstoffen ook daadwerkelijk in je cellen terecht komen. Met name de verhouding tussen de Omega 3 en Omega 6 vetzuren zijn heel erg belangrijk. Deze scheve verhouding is vaak de schuldige als het gaat over westerse welvaartziektes. Door een groot verschil, wordt Omega 6 ontstekingsbevorderend en ontstaan er laaggradige ontstekingen. Die wil je zo veel mogelijk voorkomen door in ieder geval deze verhoudingen binnen de marge te houden. 

Bij losse afname kost deze test € 65,- , het bij behorende consult kost € 75,-

Hormonale analyse

De hormonale analyse, dit is een uitgebreide vragenlijst, is een belangrijke start. Hierin wordt duidelijk welke hormonen bij jou uit balans zijn.

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we je klachten. Als we weten waar bij jou de schoen wringt, vertel ik je hoe je je hormonale disbalans aan kunt pakken.

FAQ

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.