Je bekijkt nu Jij bent een slavendrijver: 100%

Jij bent een slavendrijver: 100%

Jij staat altijd klaar met de zweep om te zorgen dat er gewerkt wordt, dat de kantjes er niet afgelopen worden.

Pauzes? Pff heel vervelend, dat kan ook wel even snel tussendoor of terwijl je in de auto zit of te combineren met iets anders. Dit herken je wel hè?! Dit is echt wel de werkhouding die jij van jezelf vraagt. Uhhhh ‘vraagt’? Die jij jezelf hebt opgelegd. Die je van jezelf eist! En doordat jij zo veeleisend bent geworden voor jezelf, kun jij heel slecht omgaan met mensen die hier (totaal) anders in staan. Ook voor anderen heb jij de lat heel hoog gelegd.

En laten we duidelijk zijn: er is niets mis mee om de lat hoog te leggen hoor. Tijdelijk. Voor een bepaald traject of om een deadline te halen of om iets te bereiken.

Je hebt vast wel eens gehoord van het spreekwoord: de boog kan niet altijd gespannen staan. Ik heb het even voor je opgezocht in de encyclopedie, dat wil zeggen “men kan niet altijd met ingespannen arbeid bezig zijn, inspannende arbeid moet door ontspanning afgewisseld worden, anders is overspanning of verslapping het gevolg.”

Tadaaa!

Overspanning!

Laat dat nou precies zijn waarin jij je nu herkent! Misschien heb je het nog niet hardop toegegeven, maar ergens begint je wel iets te dagen. Gelukkig!

De slavernij is al 160 jaar geleden, in 1863 afgeschaft. Die memo was ook onderop jouw stapel geraakt en heeft jou nog niet bereikt. Tuurlijk waren niet alle slaven tegelijk ‘vrij’, dat heeft in vele gevallen nog wel 10 jaar geduurd. Maar dan nog ben je 150 jaar te laat 😱

Tijd dus om jou te bevrijden!

Geef een reactie